Tips om te besparen op kleding

Er zijn meerdere manieren om geld te besparen op kleding. De allerbeste manier is om eerst eens goed te bekijken welke kleding je zelf in de kasten hebt hangen. Vaak hebben we meer dan we denken! Kleding die je al jaren niet meer droeg kan nu ineens weer hot zijn. Kijk dus eerst wat je hebt en ruim gelijk die dingen op die je nooit meer aan zult trekken. Misschien kan je nog wat oude kleding verkopen op marktplaats. En breng het anders weg naar een kledingverzamelpunt, dan hebben andere mensen er misschien nog wat aan!

Tweedehands kleding kopen

Het is helemaal niet nodig om altijd maar nieuwe kleding te kopen. Tweedehands kleding kan net zo goed zijn, alleen dan veel goedkoper. Loop eens een tweedehands kledingwinkel binnen, of kijk eens op marktplaats. Je zult versteld staan wat je daar allemaal vind. Er zijn zoveel mensen die kleding kopen en het dan ongedragen in de kast laten hangen of na een paar keer aantrekken besluiten dat het toch hun kleur of maat niet is.

Goedkope kledingwinkels en uitverkoop

Elke kledingwinkel heeft eigen prijzen. Sommige kledingwinkels zijn duur en andere goedkoper. Loop ook eens kledingwinkels binnen waar je normaal nooit komt. Wellicht hebben zij dezelfde soort kleding voor een lagere prijs.kleding

Als je kleding wilt hebben van een bepaald merk ben je soms aan een bepaalde winkel gebonden. Hou goed in de gaten wanneer er uitverkoop is, of bijvoorbeeld een leuke aanbieding in de reclamefolder. Dit kan je heel veel geld schelen. Op het moment dat de nieuwe collectie binnen is, betaal je voor alle kledingstukken de volle prijs. Als echter aan het eind van het seizoen de nieuwe collectie er weer aan komt, betaal je voor deze zelfde kledingstukken slechts een schijntje!

Hou ook online kledingwinkels goed in de gaten. Tegenwoordig zijn er ook veel winkels die alleen een internetwinkel hebben. Doordat ze geen pand hebben kunnen ze veel geld besparen die ze weer door berekenen in de prijs van kleding.

Meer tips om geld te besparen op kleding

Een ander leuk idee is om samen met iemand anders die ongeveer dezelfde maat heeft kleding te ruilen. Als je allebei een stapel maakt met dingen die je niet zo leuk meer vind of niet meer past dan kan het best zo zijn dat je nog iets leuks vind in de stapel van een vriendin, zus enz. Of organiseer iets met een grotere groep mensen, dan heb je nog meer keus.

Je kunt bijvoorbeeld lokaal in je buurt of via een vereniging of op school een kleding ruilbeurs organiseren. Of een kleding markt waarbij je oude kleding inzamelt en verkoopt en de opbrengst aan een goed doel schenkt.

 

Eén gedachte over “Tips om te besparen op kleding

  • 25 april 2015 om 11:28
    Permalink

    Ik schaam me er niet voor. Sterker nog, ik denk dat veel meer mensen dit eens zouden moeten overwegen: tweedehandskleding shoppen in de kringloopwinkel of op markten en vintagewinkels. Ongeveer de helft van mijn garderobe bestaat uit tweedehands kleding. Tijdens mijn studietijd had ik echt geen geld voor nieuwe kleding (ik had nauwelijks genoeg om te kunnen eten, dus laat staan voor een ”shopping spree”. Maar ik leerde mezelf daardoor een andere skill: zoeken naar tweedehands kledingschatten. Voor €10 (en heel vaak voor veel minder) scoor ik met gemak een outfit bij elkaar. En dat doe ik zo: http://www.artyfartyfarm.com/?page=mijn-glamorous-10-kringloopwinkel-outfits

    Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *